APICS opleiding face to face? Of virtueel?

Als het om meningen gaat, hebben we in Nederland nooit tekorten. Zeventien miljoen coaches op de bank bij het Nederlands elftal is één voorbeeld, en bij de discussie over face to face klassikale lessen of het virtuele leren is het niet anders. ‘Online leren is zo afstandelijk,’ zeggen sommigen. ‘Letterlijk en figuurlijk. Want persoonlijke interactie zou in een virtual classroom niet mogelijk zijn. Bovendien is virtueel leren minder effectief…’

Wij bij ProQua zijn niet van het één of het ander: we bieden APICS-opleidingen op beide manieren aan. Of het nou om APICS CPIM, CSCP of CLTD gaat: je kunt deze cursussen zowel virtueel als via klassikaal presentieonderwijs bij ons volgen. Wat jij het prettigst vindt, aan jou de keuze.
Desondanks willen we  enkele ervaringen en inzichten met je te delen, zodat jij beter geïnformeerd een keuze kunt maken.

Een goed opgezette virtual classroom waarbij de deelnemers allemaal op hetzelfde tijdstip inschakelen, kan wel degelijk interactief en persoonlijk zijn. Er kan onderling worden gediscussieerd en samengewerkt in breakout sessions. Ook de effectiviteit staat niet ter discussie: het online cursusrooster blijkt deelnemers nl. net zo strak op schema te houden als klassikale lessen. Geen significante verschillen tussen deze twee studieopties

Internationaal samengestelde lesgroepen zijn allang geen uitzondering meer. Cursisten uit verschillende landen en werelddelen en uit verschillende tijdzones zijn tegelijkertijd welkom in de VILT sessies.

Wij komen aan die diversiteit tegemoet door de synchrone sessies op allerhande tijdstippen te organiseren. Van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds laat en op alle tijdstippen daartussen. Onze internationale docenten uit China, de VS, Arabië en Europa sluiten goed aan bij de belevingswereld en dagelijkse praktijk van de cursisten.

Een groeiende categorie banen vereist dat werknemers in geografisch verspreide, virtuele teams kunnen werken. Het functioneren in dit type meetings is daarvan een afspiegeling en daarmee een goede oefenschool.

Tot slot nog een samenvatting van een aantal punten die de deelnemers aan virtual classes bij evaluaties aan ons doorgaven:

  • Waardering voor de flexibiliteit in tijdstippen
  • Tijd- en kostenbesparing
  • Een effectieve en efficiënte manier van opleiden
  • Goede sociale verbinding met de andere online cursisten.

We dachten: we geven je dit mee. Maar als je een APICS-opleiding wil volgen, kun je bij ons voor beide varianten terecht. De kwaliteit blijft, als altijd, dezelfde.

Meer info via office@proqua.nl of neem rechtstreeks contact met ons op via 0031-73 6218548

Andere berichten